OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA BOGATEJŠA ZA NOVE FOLKLORNE OBLEKE

Otroška folklorna skupina `Ta mladi pastirji deluje na OŠ Podgorje pri SG od 2016.
Skupina trenutno združuje 17 otrok, starih od 7 do 8 let. Za glasbeno spremljavo že vrsto let skrbi zavzet učenec Nejc Anžič, ki vselej poskrbi, da je folklorni nastop usklajen s petjem, plesom, igro in igranjem na harmoniko. Dejavnost že vseskozi deluje pod mentorstvom učiteljic Mateje Jontes Kavnik in mag. Majde Tamše Horvat.
V letošnjem letu se je folklorni skupini izpolnila dolgoletna želja po svojih folklornih oblekah. Vodstvo šole je prisluhnilo prošnji in jo tudi izpolnilo. Tako so mladi folkloristi dobili nove folklorne obleke, s katerimi so ponosno in z navdušenjem že stopili na oder. Prvič so se z njimi predstavili v aprilu na prireditvi – Dan za starše. Zaznati je bilo veliko pričakovanja učencev, kakšna bodo oblačila, kako bo, ko se bodo oblekli v čisto nova oblačila. In veselje ob in po nastopu je bilo nepopisno. Sedaj se mladi folkloristi že veselijo prihodnjih nastopov, kjer se bodo predstavili z letošnjim spletom »Igramo se, sam, da nam luštno je«.
Z dejavnostjo želimo prispevati k ohranjanju bogate zapuščine ljudskega izročila v kraju, kakor tudi k ustvarjalnemu preživljanju časa današnje mladine, veselju do petja in plesa. Prav tako želimo spodbujati zanimanje za pretekli način življenja in nenazadnje tudi zabavo, druženje. Veseli nas, da ostaja med učenci zanimanje za ohranjanje folklorne dejavnosti. K temu je pomembno pripomogla kostumska podoba, ki še dodatno motivira učence, da se odločijo tudi za to dejavnost.

Zapisali mentorici dejavnosti: Mateja Jontes Kavnik in mag. Majda Tamše Horvat

(Število obiskov 98)