Materinski dan

Prazniki, ki v nas večinoma spodbujajo prijetna čustva, so enkratna priložnost za to, da organiziramo pouk nekoliko drugače, in sicer tako, da ob namenu spodbujanja ljubezni in hvaležnosti utrjujemo že znane učne vsebine.
Tako so učenci ob materinskem dnevu razmišljali o ljubezni, srčnosti, dobroti, modrosti, zaščiti svojih dragih mamic, a hkrati utrjevali snov iz književnih vsebin. Preizkusili so se v samostojnem pisanju verzov. Nekateri, ki niso pesniki po duši, pa so poiskali znane pesmi o mamah in jih preprosto lepo prepisali ter likovno obogatili.
Ob ustvarjanju so otroci zelo uživali, hkrati pa so občutili, da mamam morda premalokrat rečemo hvala ali jim naredimo kaj posebnega, pa naj bo to narisana ali utrgana cvetica, prepisan ali izmišljen verz, kupljena ali lastnoročno narejena sladica. V resnici je potrebna samo spodbuda, da iz otrok izvabimo vso srčnost, ki jo čudovito prepletejo s svojo domišljijo.
Na temo materinskega dne so nastali čudoviti literarni izdelki, ki so razstavljeni v predprostoru podgorške trgovine Mercator. Če boste tam, se ustavite … Naj vas besede otrok pogrejejo in vam polepšajo dan.

                                                                                 Helena Korat

(Število obiskov 67)